Pan Jarda, je to zvlastne...... V knihe o tom ze by cloveku z derivacneho kupela mohli nachladnut mocove cesty nie je ani zmienka.....a pritom ja citim to. Mocova trubica v oblasti zaludu obcas lahucko pali. Neprestal som s derivacnymi kupelmi (s ktorymi som zacal 5.7. cize pred par dnami), stav sa nezlepsuje.
Vodu pouzivam tak 13-14 stupnovu.
ZAUJIMALO BY MA, ci by predlzenie derivacneho kupela z 15 minut na 25-30 minut pri otepleni vody na 17 stupnov, mohlo tento problem poriesit...... Zvierata ked si lizu pohlavie vramci ich "derivacneho kupela", tak nem sajnu aky ekvivalent teploty to lizanie predstavuje, ale urcite viac nez 17 stupnov, pricom je mi jasne, ze to robia aj hodinu, a to zas nechcem.... Niekde som cital ze ide o to, aby voda bola chladnejsia nez teplota prostredia. Ak mam v kupelni 23 stupnov, tak 17 stupnova voda (kazdych 10min skontrolovana teplota, s pripravenymi kockami ladu na doladenie) je znatelne studensia, takze poziadavka na teplotu by mala byt splnena.... Akurat nic take nie je spominane v knihe...
V knihe sa pise, ze voda ma byt studena, ale nema oziabat.... Teplota vody v stupnoch celzia sa tam neriesi.... Niekde sa internete sa pise ze voda ma mat okolo 12 stupnov, inde, ze ma mat teplotu 10-15 stupnov. Popravde....velmi sa mi nechce verit, ze 15 minutovy derivacny kupel s 10 stupnovou vodou za par dni nesposobi nachladnutie mocovej trubice alebo mocoveho mechura aspon kazdemu druhemu cloveku ktory by ho praktizov.... 10 stupnov je uz dost chladna voda..... Takze ci tie odporucania vramci stupnov celzia NIE SU NAHODOU "VYUCANE" Z PRSTA.....
Popravde som nahnevany..... Uzemnujem sa denne 20 hodin, vraj je to silno protizapalove..... NO NEJAK SA MI TO V PRIPADE MOCOVEJ TRUBICE NEZDA.....Tam to zjavne nefunguje.... Navyse si tri dni robim reflexne masaze mocoveho mechura a mocovych ciest a 4 dni pijem denne dva velke urologicke caje s domacim ribezlovym sirupom a s 1,5g vitaminu C......A ZIADNA ZMENA....

.....
Clovek uz nevie comu verit.....hmm....
KEBY SA DAL ROBIT 30 MINUTOVY DERIVACNY KUPEL S 17-18 STUPNOVOU VODOU (doladovane kazdych 10min kockou ladu, podla teploty) A UCINKOM BY NAHRADIL 15 MINUTOVY DERIVACNY KUPEL S 13 STUPNOVOU, okamzite by som do toho siel, dva mesiace to robil kazdy den, a potom 4x tyzdenne udrzovacia davka......ALE BOHUZIAL (zatial) NEMAM ZARUKU, ZE BY TO FUNGOVALO....