Ďakujem, že ste môj post presunul sem. Hľadal som totiž informácie o púpave a pampelišky mi to nevyhľadalo
. Anyway...
Rafinovaný cukor prakticky nekonzumujem. Preto nie som nadšený, že musím použiť 2 kg cukru - možno použijem len polovicu (alebo menej) a práškovú želatínu na zahustenie. Aj keď biely cukor nie je jed, ako si niektorí fanatici (martina72) naivne myslia - oveľa toxickejšia je fruktóza v neprimeranom množstve t.j. klasické ovocie, keďže sa metabolizuje iba v pečeni. A keď už píšem o želatíne, tak
najlepšia prírodná želatína na svete sú červené ríbezle (informáciu mám od jednej starej pani a mám to aj odskúšané
)...
K téme: bolo mi povedané, že žlté kvety púpavy sa nedajú sušiť, pretože dozrejú - t.j. biele púpavové malé dážniky by mi poletovali po celom byte. Neviem, či je to pravda - nemám to odskúšané.
Zelené listy a koreň som samozrejme umyl, odkvapkal a suším. Jednu komplet púpavu s koreňom, listami som zalial vodou a práve pijem horký čaj. (milujem triesloviny, ktoré tuším obsahuje aj púpava).
Btw. našiel som video, v ktorom urobili púpavový ocot - žlté kvety zaliali domácim octom a nechali vylúhovať 2 týždne až mesiac.
Dandelion Root Benefits as a Cleansing Herb:
https://www.youtube.com/watch?v=RGXl0hZfnXg7 Reasons You Should Drink A Cup Of Dandelion Tea Everyday:
https://www.youtube.com/watch?v=YGXUeApVqWw18 Amazing Health Benefits of Dandelion Leafs & Roots For Skin, Body & Weight Loss:
https://www.youtube.com/watch?v=SNYVVGrQ_wA